poniedziałek, 2 maja 2011

Makaron spaghetti z zieloną wstążką i pestką


Pyszny, po grillu majówki - dobra odmiana. Lekko, wlasciwie bez tluszczu i zielono.
Zielona wstążka powstała z cukini, obrałam ją i obieraczką do warzyw wycięłam długie cienkie paski.

Potrzebne :

1 cukinia
200 gramów makaronu pełnoziarnistego spaghetti
ząbek czosnku
150 gramów jogurtu natualnego 0 % (około połowa małego kubka)
łyżeczka zielonego pesto
spora garść liści szpinaku
dwie łyżki łuskanych pestek dyni
sól i pieprz
natka pietruszki ( opcjonalnie )

Makaron ugotować al dente. Cukinie pociętą we wstążki podmażyć na łyżeczce oliwy, dodać pesto i liście. Dolać jogurt razem ze zgniecionym ząbkiem czosnku. Poddusić chwilkę całość razem, a potem dodać makaron. Wymieszać dobrze i doprawic. Posypać porządnie pestkami, można doprawić posiekaną natką pietruszki.
Szybko, gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

w lodówce :

Pages - Menu

Obserwatorzy

tyle:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...