poniedziałek, 16 maja 2011

Zupa wyjątkowo niskokaloryczna. Z kapusty i marchwi.



Taka wlasnie powinna byc polska zupa, współcześnie. Pyszna kapusta i marchewka, troche cebuli, majeranek. I łazanki. Gotowanie trwa 15 minut, smakuje bardzo!

1,5 litra bulionu drobiowego
1 duża marchewka
1 duża cebula
1\2 głowki młodej kapusty
100 gramów łazanek albo innego ulubionego makaronu
łyżeczka oliwy z oliwek
majeranek, papryka słodka sproszkowana, sól, pieprz ziolowy i czarny

Cebule pokroić w krążki, marchewke w plasterki. Poddusic na lyzeczce oliwy, dodając co jakis czas nieco wody, tak aby nie przypalić. Kiedy warzywa będą miekkie, dolać bulion. Wrzucić kapuste. Gotować tyle, aby kapusta pozostała krucha, ale nie twarda. Podawać z kleksem jogurtu i miętą. Kalorii nie odnotowałam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

w lodówce :

Pages - Menu

Obserwatorzy

tyle:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...